Importatorii din Croația interesați de fructele și strugurii din Moldova2Foto1Video© curentul.md

Importatorii din Croația interesați de fructele și strugurii din Moldova

, 5 știri, 6 vizualizări

”Meet your importer” (Cunoaște-ți importatorul) este genericul unui film informativ pentru agricultorii din Moldova despre piața și importatorii croați. Materialul a fost realizat în cadrul unei inițiative de promovare a fructelor și strugurilor moldovenești din Europa Centrală și de Est, lansată de Centrul Regional de Consultații în Business (CRCB) în parteneriat cu Proiectul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM), transmite MOLDPRES.

Promovarea fructelor și strugurilor produși în Republica Moldova în țări din Europa Centrală și de Est a început în 2019, prin organizarea diferitelor întruniri și misiuni comerciale cu scopul de a promova producătorii autohtoni și de a spori accesul acestora la noi piețe.

”Reprezentanți ai importatorilor din Croația și Slovenia au vizitat producătorii moldoveni, au inspectat plantațiile și infrastructura de păstrare, sortare și ambalare de care dispun antreprenorii noștri”, a explicat Octavian Olaru, reprezentantul CRCB. Ca urmare a acestor activități, struguri de masă, soiul Moldova, au ajuns pe rafturile rețelelor Konzum din Croația și Mercator din Slovenia.