În mai multe școli din țară vor fi renovate blocurile sanitare5Foto© zdg.md

În mai multe școli din țară vor fi renovate blocurile sanitare

, 5 știri, 4 vizualizări

În același timp, din cauza numărului mic de elevi, aplicanții la astfel de proiecte sînt cel mai des respinși, spun directorii de școli. Detalii aflăm de la Dumitru Petruleac, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

Cele 142 de instituții de învățămînt au fost selectate prin concursul lansat de autorități toamna trecută, la care au participat aproximativ 600 de școli, iar accent s-a pus pe cele care aveau wc-uri amplasate în curte, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Potrivit oficialului, pentru renovarea acestora vor fi alocați 25 de milioane de lei, din bugetul de stat și din sursele financiare ale partenerilor externi.

„În 2024 ne așteaptă o intervenție mult mai mare. Sperăm că o să ne apropiem de încheierea acestui subiect în Republica Moldova. Am selectat 125 de instituții de învățămînt care cu ajutorul UNICEF vor beneficia de intervenții în aceste blocuri sanitare. Mai avem 17 instituții care urmează să beneficieze de sprijin și intervenție prin Banca Mondială. O parte cu crearea lor pe interior, o parte cu renovarea blocurilor existente”.