Încă patru polițiști de frontieră, învinuiți de corupere pasivă în dosarul Aeroport, vor compărea în instanță4Foto© timpul.md

Încă patru polițiști de frontieră, învinuiți de corupere pasivă în dosarul Aeroport, vor compărea în instanță

, 11 știri, 28 vizualizări

Încă patru polițiști de frontieră vor fi judecați pentru corupere pasivă în dosarul mitei la Aeroport pentru teste COVID false, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit Centrului Național Anticorupție, cauza penală a fost inițiată în luna iunie 2021. În cadrul acesteia figurează 15 angajați ai Inspectoratului General al PolițieiPolițieiPoliției de Frontieră, care sunt cercetați pentru pretindere de mită, sume cuprinse între 50-100 de euro, de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR COVID-19 cu semne de falsificare.

Anterior, alte șapte persoane au fost trimise în judecată, iar în privința unui polițist instanța deja a emis sentință de condamnare, aplicându-i o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 250 mii de lei (circa 12 500 de euro), 8 ani de privare de dreptul de a ocupa funcții publice în cadrul MAI și închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de 5 ani.