Incendiile forestiere din sudul Turciei au ajuns în stațiunile turistice: mai multe hoteluri din Marmaris au fost evacuate10Foto2Video© deschide.md

Incendiile forestiere din sudul Turciei au ajuns în stațiunile turistice: mai multe hoteluri din Marmaris au fost evacuate

, 14 știri, 118 vizualizări

În zonă au fost trimise mai multe echipaje de intervenție ale autorităților forestiere, dar și elicoptere. Marmaris este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Turciei, fiind și pe lista de prefetințe ale românilor, transmite sursa citată.

Autoritățile centrale din Turcia au intervenit pentru a salva persoanele aflate în pericol și pentru a stinge focarul, potrivit Reuters. Peste 100 de persoane au necesitat evacuare, îngrijiri medicale sau au fost afectate de pagube materiale cauzate de incendiu.

Vremea caniculară și vântul puternic au făcut ca flăcările să se răspândească pe teritoriul orașului Manavgat, situat la o distanță de 75 de kilometri est de stațiunea Antalya, precum și în satele din apropiere. Mai multe zone rezidențiale au fost evacuate miercuri.