Indemnizația pentru copii a câte 200 de lei pe lună se amână4Foto© publika.md

Indemnizația pentru copii a câte 200 de lei pe lună se amână

, 9 știri, 8 vizualizări

Copiii nu reprezintă o prioritate pentru parlamentarii alianței PSRM - ACUM. Aceștia s-au opus propunerii deputaților PDM de a include pe ordinea zi a ședinței Parlamentului de astăzi proiectul de lege care prevede acordarea alocațiilor lunare în valoare de 200 de lei pentru fiecare copil, până la vârsta de 18 ani. În schimb, aleșii coaliției PSRM, PAS și PPDA au votat proiecte prin care îi acordă mai multe împuterniciri președintelui Igor Dodon.

Inițiativa deputaților PDM, care prevede acordarea alocațiilor lunare în valoare de 200 de lei pentru fiecare copil, a fost votată în prima lectură, de fostul Parlament. Pentru ca acești bani să ajungă la familiile cu copii, este necesară votarea proiectului de lege în a doua lectură.

Noi propunem să fie inclus pe ordinea de zi din 29.01.2019 cu privire la modificarea legii 315 din 2016 privind prestațiile sociale pentru copii articolele 4 și 5. Acest proiect de lege înregistrat în Parlament în 29 ianuare, a fost votat la 7 februarie 2019, în prima lectură, și propunem să fie inclus în ordinea de zi pentru a fi votat în a doua lectură", a zis deputatul PDM, Elena Bacalu.