Indemnizații unice de 120 000 de lei pentru tinerii specialiști din domeniul culturii4Foto© zdg.md

Indemnizații unice de 120 000 de lei pentru tinerii specialiști din domeniul culturii

, 6 știri, 14 vizualizări

Tinerii care, după absolvire, se vor angaja în instituții publice din domeniul culturii și în subdiviziuni structurale ale autorităților publice locale vor primi indemnizații din partea statului. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de Parlament.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ superior cu profil artistic care se vor angaja conform repartizării Ministerului Culturii vor primi o indemnizație unică în valoare de 120 de mii de lei. Pentru absolvenții instituțiilor profesional tehnic mărimea indemnizației va fi de 90 de mii de lei. Banii vor fi oferiți în trei tranșe egale, în primii trei ani de activitate.

Indemnizația unică în mărime de 120 mii lei, pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior de profil, la fel ca cea de 90 de mii de lei, se va achita în trei rate egale, o jumătate din prima rată fiind achitată după prima lună de activitate, iar a doua jumătate la finalul primului an de activitate, iar ulterior, celelalte rate vor fi achitat la sfârșitul fiecărui an de activitate.