Indexarea de două ori pe an a pensiilor, comentată de deputați© noi.md

Indexarea de două ori pe an a pensiilor, comentată de deputați

, 4 știri, 9 vizualizări

În timp ce parlamentarii socialiști consideră că formula este una corectă, deputații din opoziție sînt de părere că circa 400 de mii de pensionari vor beneficia de o indexare mai mică decît prevede proiectul privind indexarea pensiilor care a fost votat în Parlament în luna decembrie. Deputații democrați spun că vor cere concretizări de la Guvern pe marginea acestui subiect, transmite noi.md cu referire la IPN.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPPDA Alexandru Slusari, spune că, în formula anterioară, pensionarii care au pensia sub minimum de existență, ar fi trebuit să primească o indexare de 5% pe 1 aprilie și altă indexare de 5% la 1 octombrie.

Deputatul socialist Vasile Bolea spune că afirmațiile lui Alexandru Slusari nu corespund adevărului. Vasile Bolea a menționat că pensionarii vor beneficia de indexarea pensiei de două ori pe an. Potrivit lui, indexarea de la 1 aprilie va avea loc conform formulei care a existat în ultimii ani, reieșind din indicele prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar la 1 octombrie se va calcula media pe ultimele șase luni din anul respectiv.