Înregistrările audio ale ședințelor de judecată vor fi stocate pe o platformă modernă2Foto© deschide.md

Înregistrările audio ale ședințelor de judecată vor fi stocate pe o platformă modernă

, 4 știri, o vizualizare

Media Server reprezintă o platformă unică de stocare, accesare și căutare centralizată a tuturor înregistrărilor audio ale ședințelor de judecată, efectuate de către instanțele judecătorești fie prin sistemul de înregistrare audio “SRS Femida”, fie prin reportofon. Prin urmare, toate înregistrările audio nu vor mai fi păstrate, ca pînă nu demult, pe serverul local al instanței judecătorești în cadrul căreia au fost efectuate, ci vor fi transferate automat pe Media Server, devenind instantaneu parte din dosarul electronic la care se referă.

De o serie de beneficii se vor bucura și utilizatorii E-Dosar Judiciar, aflat la moment în regim de pilotare la Judecătoria Cahul și Curtea de Apel Cahul. Aceștia vor economisi timp și resurse, deoarece nu vor mai trebui să înainteze cereri pentru eliberarea copiilor înregistrărilor audio, serviciu acordat contra unui cost de 20 de lei.

Prin implementarea Media Server s-a urmărit sporirea eficienței și transparenței activității instanțelor judecătorești, dar și reducerea termenelor de examinare a cauzelor. Media Server va contribui la eliminarea multor formalități legate de expedierea, înregistrarea, avizarea și executarea demersurilor de eliberare a copiilor înregistrărilor efectuate. Totodată, Media Server constituie și un important element de securitate, întrucît arhivarea centralizată reduce riscurile de pierdere, modificare sau ștergere neautorizată a înregistrărilor audio.