Instanța obligă Uniunea Avocaților să-i dea licență Adrianei Bețișor, fosta procuroră în dosarul Filat3Foto© realitatea.md

Instanța obligă Uniunea Avocaților să-i dea licență Adrianei Bețișor, fosta procuroră în dosarul Filat

, 5 știri, 22 vizualizări

Adriana Bețișor, fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție (PA), ar putea obține licența de avocată. Asta după ce un magistrat al Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, a anulat o decizie a Comisiei de licențiere a profesiei de avocat din anul 2022 și obligă Uniunea Avocaților din R. Moldova (UAM), prin intermediul Comisiei, să emită în privința fostei procurore o hotărâre de admitere în profesia de avocat, scrie ZdG.md.

Decizia Judecătoriei Chișinău a fost pronunțată de judecătorul Victor Sîrbu, însă este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 zile, de la data pronunțării dispozitivului deciziei.

Astfel, judecătorul Victor Sîrbu a admis cererea de chemare în judecată depusă de Adriana Bețișor împotriva UAM cu privire la „obligarea autorității publice de a emite act administrativ individual favorabil” și a anulat hotărârea Comisiei de licențiere a profesiei de avocat din 8 februarie 2022, prin care fostei procurore i-a fost respinsă cererea de admitere în profesia de avocat și cea privind eliberarea licenței de avocată.