Interconectarea piețelor de capital din Republica Moldova și România, scopul vizitei guvernatoarei BNM la București© politik.md

Interconectarea piețelor de capital din Republica Moldova și România, scopul vizitei guvernatoarei BNM la București

, 7 știri, 2 vizualizări

Guvernatoarea Băncii Naționale a MoldoveiMoldoveiMoldovei (BNM), Anca Dragu, efectuează o vizită de lucru la București, unde va purta discuții cu reprezentanții Bursei de Valori București (BVB), Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și Băncii Naționale a României (BNR).

Vizita are drept scop promovarea interconectării piețelor de capital din Republica Moldova și România și aprofundarea mecanismelor de supraveghere, precum și a instrumentelor de intervenție, se arată într-un comunicat marți, 9 aprilie.

La Bursa de Valori București, Anca Dragu va discuta modele de tranzacționare bursieră, interacțiunea dintre operatorii de piață și autoritatea de supraveghere, rolul depozitarului central. O altă întrevedere va avea loc la Autoritatea de Supraveghere Financiară și ea va viza supravegherea operațiunilor cu acțiuni, raportările către autoritatea de supraveghere și măsurile de intervenție ale acesteia.