Intervenție SMURD. Un bărbat din Ocnița care a suportat un traumatism craneo cerebral, transportat cu elicopterul la Chișinău4Foto1Video© deschide.md

Intervenție SMURD. Un bărbat din Ocnița care a suportat un traumatism craneo cerebral, transportat cu elicopterul la Chișinău

, 6 știri, 13 vizualizări

Un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție pentru a transporta din orașul Ocnița la Chișinău un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a suportat un traumatism cranio-cerebral. Intervenția a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 10 noiembrie 2021.

Pacientul a fost preluat de la spitalul raional și transportat în siguranță pe calea aerului fiind monitorizat permanent de paramedicii SMURD. În timpul zborului bărbatul a fost în stare stabilă și nu a suferit complicații. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală de unde pacientul a fost preluat și transportat de Serviciul Republican Aviasan la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare investigații și îngrijiri medicale.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021 aceasta este a unsprezecea intervenție aero–medicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.