Intoxicație acută cu spray lacrimogen la un gimnaziu din Ștefan Vodă3Foto© deschide.md

Intoxicație acută cu spray lacrimogen la un gimnaziu din Ștefan Vodă

, 8 știri, 19 vizualizări

Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează despre înregistrarea unui caz de intoxicație acută neprofesională de etiologie chimică în gimnaziul „Anatolie Sîrghi” din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Potrivit informațiilor preliminare, la 11.12.2019, un elev din clasa a VIII-a a deschis un balon cu spray lacrimogen la etajul doi al instituției, conținutul căruia constituia aproximativ 150 de doze de utilizare. Balonul a fost aruncat, ulterior, în WC-ul școlii.

25 de copii au ajuns la spital cu intoxicații. Copiii acuzau simptome de greață, vomă, tuse, cefalee, amețeli, senzație de arsuri ale căilor respiratorii, conjunctivită. Aceștia au fost transportați doar pentru a fi examinați. Potrivit medicilor, internarea acestora nu a fost necesară. După investigațiile medicale, elevii au fost lăsați să plece acasă.

ANSP susține că, cu regret, populația nu conștientizează gravitatea urmărilor intoxicațiilor de etiologie chimică, acestea devenind o problemă stringentă de sănătate publică în Republica Moldova. În ultimii 3 ani, este al doilea caz de acest gen, după cel din liceul din satul Costești, raionul Ialoveni.