Între 14 și 16 iunie va avea loc Festivalul de muzică clasică în aer liber la Orheiul Vechi4Foto© publika.md

Între 14 și 16 iunie va avea loc Festivalul de muzică clasică în aer liber la Orheiul Vechi

, 6 știri, 6 vizualizări

Mai puțin de un minut 2019-05-25 12:52:57 PUBLIKA.MD Comentarii

Festivalul de muzică clasică în aer liber revine la Orheiul Vechi. Cea de-a patra ediție "Descoperă" va avea loc între 14 și 16 iunie. Artiști cu renume vor urca și în acest an pe scena teatrului de vară de la Butuceni. Printre aceștia se numără cel mai apreciat tenor al operei de la Iași, Florin Guzga, dar și violonista operei de la viena Rusanda Panfili. La Desoperă va veni și celebra soprană Valentina Naforniță împreună cu soțul ei - baritonul Mihai Dogotari. Spectacolele vor avea loc în fiecare seară, începând cu ora 19:00.

"Toate trei seri, se petrece festivalul în locuri diferite. În primul teatru unde am fost, merg pregătirile acuma, acolo este seara de deschidere pentru totdeauna. În prima seară vor fi rapsodii românești și un pic de Ravel, Bolero. În spatele meu se va petrece opera L'elisir d'amore, în față este scena Strauss, unde va fi concertul de încheiere a festivalului Strauss", a declarat Anatolie Botnaru, organizator.

În ultima seară de spectacol vor evolua orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale, condusă de dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer.