Investigație Moldova Curată: Carantină de lux. 2 milioane de lei – nota de plată pentru relaxarea demnitarilor la vilele de la Holercani3Foto© deschide.md

Investigație Moldova Curată: Carantină de lux. 2 milioane de lei – nota de plată pentru relaxarea demnitarilor la vilele de la Holercani

, 5 știri, 6 vizualizări

În anul pandemic 2020 mai multe ministere și agenții guvernamentale au alocat, în total, peste două milioane de lei pentru închirierea unor vile din cadrul complexului gestionat de Instituția Publică (IP) „Pensiunea din Holercani”. Vilele, aflate într-o zonă pitorească, pe malul râului Nistru, sunt destinate relaxării demnitarilor.

În total 11 instituții de stat au închiriat pe parcursul anului 2020 căsuțe de odihnă la Holercani, achitând, împreună, 2,04 milioane de lei. Pe lângă prețul chiriei, unele instituții au achitat, separat, și utilitățile.

Mai multe vile au fost folosite exclusiv de către conducătorii instituțiilor și de familiile acestora, fapt ce a dus, într-un caz, la demararea unei anchete interne și la sesizarea Procuraturii, se arată într-o investigație realizată de portalul „Moldova Curată”.