Investițiile în active imobilizate au crescut cu 25,1 la sută, în primul trimestru, până la 3,3 miliarde lei3Foto© publika.md

Investițiile în active imobilizate au crescut cu 25,1 la sută, în primul trimestru, până la 3,3 miliarde lei

, 7 știri, 5 vizualizări

Principalii factori care au determinat creșterea activității investiționale au fost majorarea investițiilor private și bugetare, situația creditară favorabilă, precum și creșterea investițiilor din sursele organizațiilor internaționale, informează MOLDPRES.

„Aceste rezultate demonstrează că reformele implementate de Guvern au creat toate premisele pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil și competitiv pentru investitori. Mă bucur să constat că volumul investițiilor a sporit considerabil, impactul major fiind asigurat de creșterea investițiilor în mașini, utilaje și instalații, fapt ce confirmă tendința actuală de retehnologizare a economiei naționale”, menționează ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici.

Potrivit datelor Direcției politici economice și mediul de afaceri a Ministerului Economiei și Infrastructurii, investițiile private s-au dovedit a fi, în primul trimestru al anului curent, principalul motor de creștere al investițiilor per total. Acestea au însumat 2,3 miliarde lei (70 la sută din totalul investițiilor) și au crescut în ianuarie-martie 2019 cu 15 la sută, asigurând 46 la sută din creșterea totală. Agenții economici și-au orientat investițiile în mașini și utilaje, mijloace de transport, clădiri rezidențiale și terenuri.