Ion Chicu: Se prognozează un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei4Foto© deschide.md

Ion Chicu: Se prognozează un deficit bugetar de 20 de miliarde de lei

, 10 știri, 6 vizualizări

Prim-ministrul Ion Chicu susține că pentru anul curent se prognozează un deficit bugetar în valoare de circa 20 de miliarde de lei, în comparație cu 16 miliarde – prognozate după ultimele rectificări operate la bugetul de stat. Prognozele vin în contextul în care, odată cu instalarea stării de urgență la mijlocul lunii martie, încasările bugetare au fost în scădere, transmite IPN.

„Vă amintiți, Guvernul a fost în Parlament cu rectificarea bugetului, cu un deficit bugetar de 16,2 miliarde de lei. Urmărind evoluția respectivă, noi înețelegem că și această cifră este prea optimistă. Noi deja credem și prognozăm un deficit mai mare de 20, dacă se mențin aceste diminuări”, a declarat premierul într-o conferință de presă.

Ion Chicu spune că urmează să fie identificate surse de finanțare a acestui deficit sau să fie excluse anumite cheltuieli. Patru miliarde urmau să fie acoperite din creditul rusesc. În condițiile în care legea de ratificare a acordului de împrumut a fost declarată neconstituțională, s-a înaintat un demers către partea rusă cu propunerea de a renegocia acordul. Deocamdată, nu a parvenit un răspuns.