Ion Chicu spune când ar putea pica Guvernul său3Foto© unimedia.info

Ion Chicu spune când ar putea pica Guvernul său

, 7 știri, 9 vizualizări

„Aceasta este abordarea noastră. Pentru ce trebuie să ocupăm așa fotolii înalte, să circulăm cu armate de ofițeri?”, a declarat premierul în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8. Totodată, Ion Chicu spune că nu vede nicio legătură între activitatea Guvernului și cine câștigă alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în 2020.

Șeful cabinetului de miniștri spune că există riscuri ca Republica Moldova să rămână fără gaz la începutul anului viitor, dacă Federația Rusă și Ucraina nu se vor înțelege cu privire la tranzitarea gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei. Premierul aruncă vina pentru situația creată inclusiv pe Guvernul condus de Maia Sandu spunând că problema respectivă trebuia rezolvată din timp.

„Riscurile sunt de caracter extern. Cel mai mare risc este legat de faptul că deocamdată nu există un contract încheiat de „Gazprom” și „Naftogaz Ucraina” privind tranzitarea gazelor pe teritoriul Ucrainei. Traseul tradițional pe care noi primeam gaze rămâne incert la data de 9 decembrie. Când am fost la Moscova și am discutat cu conducerea „Gazprom” ne-au spus că negocierile continuă, nu ne-au asigurat 100% că acestea se vor încununa cu succes, dar speranțe există”, a afirmat Ion Chicu.