Istanbulul mai are apă pentru doar 45 de zile, iar alte mari orașe din Turcia ar putea rămâne fără apă în următoarele luni4Foto© publika.md

Istanbulul mai are apă pentru doar 45 de zile, iar alte mari orașe din Turcia ar putea rămâne fără apă în următoarele luni

, 6 știri, 22 vizualizări

Marile orașe din Turcia ar putea rămâne fără apă în următoarele luni, iar Istanbul mai are apă pentru doar 45 de zile, scrie The Guardian.

Ploile slabe au condus la cea mai gravă secetă din ultimii 10 ani, iar Istanbul, un mega-oraș cu 17 milioane de locuitori, este la un pas să rămână fără apă, potrivit Camerei inginerilor chimici din Turcia. Primarul din Ankara, Mansur Yavaș, a anunțat luna aceasta că orașul său mai are apă pentru încă 110 zile în baraje și rezervoare.

Izmir și Bursa, următoarele orașe din Turcia ca mărime, se confruntă și ele cu probleme, barajele care le alimentează fiind pline până la capacitatea de 36%, respectiv 24%, în timp ce fermierii din câmpia Konya și provincia Edirne avertizează că recoltele ar putea fi compromise.