Italia donează Biroului de Migrație și Azil opt automobile și alte echipamente pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina3Foto© deschide.md

Italia donează Biroului de Migrație și Azil opt automobile și alte echipamente pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina

, 4 știri, 23 vizualizări

De la începutul crizei refugiaților provocată de războiul din Ucraina, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de la Chișinău s-a mobilizat pentru a asigura gestionarea eficientă, sigură și umană a fluxurilor de refugiați. MAI și-a ajustat cadrul legislativ pentru a se asigura că punctele de trecere a frontierei funcționează non-stop și la capacitate maximă.

În plus, Guvernul, cu sprijinul UNHCR și al comunității internaționale, face pași fermi în vederea adoptării unor măsuri de protecție temporară pentru refugiați. Un act care va asigura o ședere legală și sigură a persoanelor strămutate care caută siguranță în țara noastră.

„Suportul oferit de UNHCR pentru consolidarea capacităților și îmbunătățirea mobilității echipelor din cadrul Biroului Migrație și Azil generează, în primul rând, soluții reale pentru a gestiona în siguranță și mult mai eficient fluxurile de migrație. Un al doilea val de refugiați este posibil în orice moment, iar dacă așa va fi, datorită contribuției partenerilor noștri, BMA va fi mai consolidat și mai pregătit de acțiune.”, a declarat ministrul de Interne, Ana Revenco, care le-a mulțumit partenerilor străini pentru susținere.