Iurie Chirinciuc, condamnat zilele trecute la închisoare cu executare, a plecat din țară, potrivit lui Dorin Chirtoacă5Foto© tribuna.md

Iurie Chirinciuc, condamnat zilele trecute la închisoare cu executare, a plecat din țară, potrivit lui Dorin Chirtoacă

, 8 știri, 11 vizualizări

În opinia liberalului, actualul regim caută prin orice metode să se mențină la putere și pentru că nu este în stare să câștige o competiție în mod democratic recurge la metode dictatoriale. Potrivit lui, la acea ședință de la Curtea de Apel Chișinău la care a fost condamnat fostul ministru, procurorul a cerut trei ani și jumătate cu suspendare, nu cu executare.

Evident, avocații au cerut achitarea lui Iurie Chirinciuc. „Ce-a făcut instanța? Instanța s-a pronunțat pe cu totul altceva decât a cerut procuratura și a spus trei ani și jumătate cu executare.

Or, la fel s-a întâmplat, dacă ne amintim bine, la alegerile locale din anul trecut, când ambele părți au cerut validarea alegerilor, iar instanța de la sine, din pod, fără competențe în acest sens, a emis hotărâre prin care a invalidat scrutinul. Exact așa și aici. Instanța nu are dreptul să se pronunțe decât asupra acelor lucruri pe care le cer părțile”, a menționat liderul PL.