Juliette Gréco, una dintre cele mai cunoscute cântărețe ale Franței, a murit la vârsta de 93 de ani2Foto1Video© publika.md

Juliette Gréco, una dintre cele mai cunoscute cântărețe ale Franței, a murit la vârsta de 93 de ani

, 4 știri, 7 vizualizări

Juliette Gréco, artista care a încântat cu vocea sa inconfundabilă generații întregi, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani. A fost una dintre cele mai apreciate cântărețe franceze și a preluat statutul de mare doamnă a cântecului francez de la Edith Piaf, scrie SHOK.md, cu referire la okmagazine.ro.

Juliette Greco s-a născut la 7 februarie 1927, la Montpellier, în Franța. Școala și-a petrecut-o într-o severă instituție religioasă. În 1933, s-a mutat la Paris, unde s-a dedicat cu pasiune dansului, iar ulterior a intrat la Opera din Paris. În această perioadă, mama sa a devenit membru activ al Rezistenței, fiind arestată de Gestapo în 1943. Sora sa, Charlotte și mama lor au fost deportate, însă Juliette, din cauza vârstei, a scăpat.

După război, Juliette s-a lansat în muzică. A impus un stil lejer și intens și, în același timp, grav și senzual. În ciuda succesului imediat, ea nu a cunuscut rapid celebritatea. În 1951, a înregistrat primul album – emblematic al carierei sale – cu titlul “Je suis comme je suis”, semnat de Jaques Prevert și Joseph Kosma. Înainte de a se urca pe scenele franceze, în 1952, ea a mers în Brazilia și Statele Unite, unde a avut un real success.