Jurnaliștii și comentatorii politici din Moldova, NEMULȚUMIȚI că unele informații din Raportul Kroll 2 au fost ascunse2Foto© canal3.md

Jurnaliștii și comentatorii politici din Moldova, NEMULȚUMIȚI că unele informații din Raportul Kroll 2 au fost ascunse

, 7 știri, 20 vizualizări

Paginile raportului Kroll II, informația de pe care a fost parțial ștearsă, conțin, în mare parte denumirile companiilor din grupul Șor, care au fost implicate în furtul miliardului. De asemenea, conțin denumiri de bănci, scrie newsmaker.md, care a făcut rost de raportul Kroll în original. Potrivit sursei citate, unele din aceste denumiri au fost menționate de nenumărate ori în mass-media, iar altele sunt necunoscute în spațiul public. Newsmaker scrie că din unele pagini au fost șterse câteva tabele cu numele cetățenilor ucraineni și ruși, prin conturile cărora au fost scoși bani.

Potrivit sursei citate, majoritatea informațiilor șterse se referă la denumirile băncilor și companiilor care au participat la schema de retragere și spălare de bani. Aceste companii deja au apărut în presă în legătură cu furtul miliardului sau  în legătură cu dosarul lui Platon și companii din offshore care nu au fost menționate niciodată. Prin conturile lor din bănci din Letonia și alte bănci, fondurile au fost retrase, amestecate și transferate altor companii offshore.

De exemplu, dacă Delta Management LP a fost deja menționată în cazul lui Platon, atunci despre compania Overseas Commerce Ltd nu a mai fost scris nimic în presă.