Krasnoselski convoaca astazi asa-zisul congres al deputatilor de toate nivelurile din regiunea transnistreana, la Tiraspol3Foto© zdg.md

Krasnoselski convoaca astazi asa-zisul congres al deputatilor de toate nivelurile din regiunea transnistreana, la Tiraspol

, 9 știri, 12 vizualizări

Așa-zișii deputați de toate nivelurile din stânga Nistrului s-au adunat miercuri, 28 februarie, la Tiraspol, în cadrul celui de-al VII-lea Congres. Potrivit ordinii de zi, publicată de televiziunea locală Pervîi Prednestrovskii, controlată de autoritățile separatiste din regiune, la Congres vor fi abordate trei subiecte: „situația politică în Republica Moldovenească Nistreană”, „situația social-economică” și „aprobarea documentelor la final de Congres”.

Săptămâna trecută, opozantul Ghenadie Ciorba a declarat că în cadrul întâlnirii, auto-proclamatele autorități din stânga Nistrului ar urma să facă un apel către Kremlin pentru a accepta regiunea transnistreană în componența Federației Ruse.

Ulterior, pretinsele autorități de la Tiraspol au negat că în cadrul așa-numitului Congres al deputaților de toate nivelurile, programat pentru data de 28 februarie, ar urma să fie lansat un apel către Kremlin pentru a accepta regiunea transnistreană în componența Federației Ruse. Așa-zisa vicepreședintă a Consiliului Suprem, Galina Antiufeeva, i-a numit „provocatori” pe cei care au anunțat despre presupusa intenție a Tiraspolului.