Kremlinul nu confirmă că SUA au avertizat despre un atac la Crocus City Hall3Foto© moldova.europalibera.org

Kremlinul nu confirmă că SUA au avertizat despre un atac la Crocus City Hall

, 6 știri, 5 vizualizări

Cu două săptămâni înainte de atacul terorist de la periferia Moscovei, care a luat viața a peste 140 de persoane, autoritățile americane le-a spus oficialilor ruși că Crocus City Hall, o cunoscută sală de concerte, putea fi o țintă potențială. SUA resping afirmațiile Moscovei potrivit cărora avertismentele au fost prea generale pentru a ajuta la prevenirea atacului, notează The Washington Post, citând surse anonime.

Identificarea de către SUA a sălii de concerte Crocus ca țintă potențială, un fapt care nu a fost raportat anterior, ridică noi întrebări cu privire la motivul pentru care autoritățile ruse nu au luat măsuri mai drastice pentru a proteja locul de desfășurare a concertului, unde mai mulți bărbați înarmați au ucis peste 140 de persoane și au dat foc clădirii.

Statul Islamic și-a revendicat responsabilitatea pentru atac, cel mai sângeros din ultimii 20 de ani în Rusia. Oficialii americani au declarat public că grupul „poartă singura responsabilitate”, dar președintele rus Vladimir Putin a dat vina pe Ucraina.