La punctele de frontieră Sculeni și Otaci vor fi amenajate laboratoare performante de inspecție a produselor agroalimentare© prime.md

La punctele de frontieră Sculeni și Otaci vor fi amenajate laboratoare performante de inspecție a produselor agroalimentare

, 4 știri, 3 vizualizări

La punctele de frontieră Sculeni și Otaci vor fi amenajate laboratoare performante de inspecție a produselor agroalimentare, care sunt importate în țară. Proiectul urmează să fie implementat în următorii 2 ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Băncii Mondiale, care au alocat bani în acest scop și care au organizat un tur de presă în laboratorul din Leușeni.

laboratorul de la vama Leușeni corespunde celor mai înalte standarde de performanță. Unitatea dispune și de frigidere moderne pentru păstrarea analizelor, dar și spații special amenajate pentru animale suspectate că ar avea vreo boală.

Pentru construcția laboratorului s-a cheltuit un milion de dolari, bani oferiți de către Banca Mondială. Timp de doi ani, de când acesta funcționează, inspectorii ANSA au făcut față mai multor situații de risc. Cel mai recent caz a fost depistarea unui mare lot de cartofi, infectați cu putregaiul inelar.