La Sibiu are loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova7Foto© curentul.md

La Sibiu are loc Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova

, 12 știri, 3 vizualizări

Își doresc crearea unui Consiliu comun al Autorităților Locale, între Republica Moldova și România! Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale, desfășurate în România, județul Sibiu.

Decizia a fost luată în baza experienței ultimilor 8 ani, în care s-a intensificat procesul de înfrățiri între satele și orașele din România și Republica Moldova, declară edilul.

„Acest proces ia tot mai mare amploare în ultimii ani, zeci de astfel de proiecte fiind deja implementate. Chișinăul este un bun exemplu, în ultima perioadă am semnat mai multe acorduri de colaborare cu județe, orașe și sectoare din București. În cadrul evenimentului a fost semnată o declarație de intenție în vederea creării Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova CALRRM în privința înregistrării și recunoașterii oficiale a CALRRM la nivel național, european și internațional”, a specificat Ion Ceban.