La un pas de tragedie! Trei bărbați, salvați de la înec după ce s-au prăbușit sub gheața unui iaz din Rîșcani6Foto© realitatea.md

La un pas de tragedie! Trei bărbați, salvați de la înec după ce s-au prăbușit sub gheața unui iaz din Rîșcani

, 7 știri, 13 vizualizări

Salvatorii din nordul țării au reușit să salveze de la înec trei persoane care s-au prăbușit sub gheața unui bazin acvatic. Cazul a avut loc în dimineața zilei de luni, 5 februarie curent, în localitatea Braniște, raionul Rîșcani. Apelul de la Serviciul a fost recepționat la ora 09:28.

„Potrivit informațiilor recepționate, un pescar s-a prăbușit sub gheața subțire a lacului. De la mal acesta a fost observat de proprietarul iazului, care împreună cu un coleg au intervenit cu o barcă în ajutorul persoanei prăbușite. În timpul deplasării în ajutorul pescarului, aceștia au observat că barca se scufunda sub apă, din cauza unor fisuri, iar persoanele riscau să se înece.

În scurt timp, au intervenit salvatorii IGSU care au scos de sub gheață sinistratul, un bărbat în vârstă de 69 de ani, care se afla la circa 30 metri de la mal. Acesta în stare stabilă a fost preluat de medici și transportat la spitalul raional.