Lavrov: „Moldova e următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei”; Reacția Ministerului de Externe© noi.md

Lavrov: „Moldova e următoarea victimă în războiul hibrid al Occidentului împotriva Rusiei”; Reacția Ministerului de Externe

, 5 știri, 32 vizualizări

Despre acest lucru a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

"Printre încercările de a rezolva problemele continentului nostru după principiile OSCE care au fost zădărnicite se numără și Memorandumul Kozak, care ar fi putut rezolva situația din Moldova încă acum 20 de ani. ,. La acea vreme, NATO și UE au torpilat fără menajamente documentul deja parafat de Chișinău și Tiraspol, iar acum ucid și formatul "5+2", ultimul lucru care a mai rămas din eforturile comune pentru reglementarea transnistreană. De fapt, Republica Moldova este pregătită să fie următoarea victimă în războiul hibrid împotriva Rusiei declanșat de Occident", a declarat el.

Lavrov a adăugat că "fiecare țară în care acum activează emisari, fundații și organizații neguvernamentale occidentale ar trebui să se gîndească foarte bine".