Le organizau clienților sosirea ilegală în SUA, prin Mexic6Foto1Video© publika.md

Le organizau clienților sosirea ilegală în SUA, prin Mexic

, 8 știri, 3 vizualizări

Mai exact, contra sumei de 13.000-15.000 euro, clienții erau asigurați că vor ajunge în SUA, prin tranzitarea ilegală a hotarului cu Mexic. Sosiți la destinație cu asistența ilegală a altor membri ai grupului criminal, aceștia aveau posibilitatea să ceară azil autorităților americane, ceea ce le acorda drept de ședere și de muncă.

Inițial, organizatorii îi „vînau” pe clienți pe rețelele de socializare, după care îi invitau în oficiile închiriate din Chișinău. După achitarea taxei, aceștia le creau clienților acte false despre salariul și averile mari, care să le prezinte la Consulatul Mexicului din București, Romînia, care le elibera vize turistice.

Aceeași schemă de falsificare a actelor – contracte de muncă, permise de ședere – era folosită de membrii grupului criminal, timp de opt ani, pentru prezentare la Consulatul Poloniei din Chișinău, pentru obținerea vizei de muncă. În aceste cazuri, taxa percepută de la clienți varia între 250-650 euro. Odată acordată, clienții călătoreau astfel ilegal spre Germania, Belgia, Olanda, Franța și alte state ale Uniunii Europene, cu depășirea termenului de ședere de 90 de zile.