Liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov ar suferi de necroză pancreatică5Foto© zdg.md

Liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov ar suferi de necroză pancreatică

, 6 știri, 6 vizualizări

Liderul cecen Ramzan Kadîrov trăiește de peste cinci ani cu un diagnostic de necroză pancreatică, a relatat luni site-ul independent de știri Novaya Gazeta Europe, citând surse anonime de la spitalul prezidențial din Moscova unde ar fi fost tratat, scrie The Moscow Times cu referire la Novaya Gazeta.

Starea de sănătate a lui Kadîrov ar fi determinat Kremlinul să înceapă să lucreze la un plan de succesiune pentru a menține stabilitatea în republica din Caucazul de Nord. Afirmații neverificate care au circulat pe rețelele de socializare în toamna anului trecut au afirmat că Kadîrov ar suferi de probleme renale, ceea ce l-a determinat să apară în videoclipuri atent orchestrate în încercarea de a risipi zvonurile.

Potrivit Novaya Gazeta Europe, medicii l-au diagnosticat inițial pe Kadîrov cu necroză pancreatică acută – o afecțiune gravă care poate duce la deces – în ianuarie 2019. În luna următoare, Kadîrov a anunțat printr-un decret că a cedat pentru scurt timp puterile președintelui parlamentului regional „pentru perioada de incapacitate temporară a mea”, fără a-și dezvălui boala. El a emis un alt decret privind un transfer de putere la fel de scurt în ianuarie 2020.