Locuitorii din UTA Găgăuzia își aleg astăzi bașcanul16Foto© publika.md

Locuitorii din UTA Găgăuzia își aleg astăzi bașcanul

, 27 știri, 9 vizualizări

Locuitorii Unității Teritorial-Administrative Găgăuzia (UTA Găgăuzia) sunt așteptați astăzi, 30 aprilie, la urnele de vot pentru a-și alege bașcanul. Secțiile de votare, 65 la număr, au fost deschise la ora 7:00, în 26 de localități, și vor fi închise la ora 21:00. Cei 92 516 cetățeni cu drept de vot urmează să aleagă între opt candidați înregistrați în cursa electorală. Pentru ca alegerile să fie considerate valabile, la urne trebuie să se prezinte nu mai puțin de 50% din alegătorii înscriși pe liste.

Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a tipărit pentru aceste alegeri peste 93 de mii de buletine de vot, dintre care aproximativ câte trei mii în limba română și găgăuză, și peste 86 de mii în limba rusă.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) a Găgăuziei, în cursa de guvernator al regiunii au fost înscriși opt candidați. Aceștia sunt: deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Nicolai Dudoglo, fostul deputat din Găgăuzia, Grigorii Uzun, fostul guvernator al Găgăuziei, Mihail Formuzal, deputatul independent al Adunării Populare din Găgăuzia, Victor Petrov, ambasadorul R. Moldova în Turcia, Dumitru Croitor, fostul deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, Serghei Cernev, candidata Partidului Șor, Evghenia Guțul, și candidatul independent, Serghei Cimpoieș.