Lukașenko se spală pe mâini, precum că Prigojin nu i-a cerut garanții de securitate. Mercenarii Wagner rămân în Belarus4Foto© deschide.md

Lukașenko se spală pe mâini, precum că Prigojin nu i-a cerut garanții de securitate. Mercenarii Wagner rămân în Belarus

, 6 știri, 14 vizualizări

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit miercuri seară în regiunea rusă Tver. „Bucătarul lui Putin” era pe lista pasagerilor. Vineri, 25 august curent, președintele belarus a susținut o conferință de presă despre Wagner, decesul lui Evgheni Prigojin, „amenințările” țărilor vecine privind închiderea granițelor și despre rezultatele summitului BRICS, și ale exercițiilor „ОДКБ”.

Alexandr Lukașenko a dat de înțeles că Evgheni Prigojin niciodată nu i-a cerut garanții de securitate. Garanțiile de securitate promise de autoritățile belaruse și ruse ar fi fost în principal că mercenarii Wagner nu vor fi cercetați penal.

„Eu nici nu trebuia să asigur securitatea lui Prigojin. Aceasta este, în primul rând. În al doilea rând, conversația nu a fost niciodată în acest sens. Și în al treilea rând, amintiți-vă: am abordat acest lucru de două ori în ceea ce privește securitatea. Prima dată când l-am sunat și se duceau negocieri, când au mărșăluit spre Moscova.