Luptătorii de la Azovstal vor fi judecați în cuști de fier; Procesul va avea loc în fosta sală a Filarmonicii din Mariupol4Foto© publika.md

Luptătorii de la Azovstal vor fi judecați în cuști de fier; Procesul va avea loc în fosta sală a Filarmonicii din Mariupol

, 5 știri, 25 vizualizări

Rușii au instalat pe scena de concerte a Filarmonicii din Mariupol cuști de fier în care vor fi judecați foștii luptători ucraineni de la Azovstal. Practic, întreaga clădire a Filarmonicii a fost transformată în tribunal, iar autoritățile ruse plănuiesc să înceapă procesul luptătorilor de la Azovstal chiar de Ziua Independenței Ucrainei, pe 24 august, conform serviciilor secrete ala armatei ucrainene.

„De Ziua Independenței Ucrainei, ocupanții intenționează să desfășoare un proces-spectacol al luptătorilor de la Azovstal capturați, în orașul aflat temporar sub ocupație. În acest scop, sălile neatinse de bombardamente ale Filarmonicii din Mariupol sunt adaptate într-un ritm rapid. Pe scena filarmonicii se instalează cuști de fier în care vor fi ținuți apărătorii ucraineni”, se arată într-un comunicat postat de serviciile secrete militare ucrainene, potrivit Digi24.

Conform Kievului, rușii au pregătit, pentru proces, martori „special instruți”. În jur de 2.000 de ucraineni s-au predat după căderea orașului Mariupol. Peste 1.000 dintre aceștia au fost transferați în iunie pentru investigații.