Luptătorul Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris9Foto© zdg.md

Luptătorul Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

, 11 știri, 11 vizualizări

Victor Ciobanu a reușit procedeul superb în duelul cu luptătorul din Belarus, Hleb Makaranka, în finala turneului de calificare de la Baku, al categoriei de greutate de 60 de kilograme. Luptătorul de stil greco-roman a câștigat partida cu scorul de 7 la 1 și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din vară. Până a ajunge în duelul decisiv, elevul lui Mihai Cucul i-a mai învins pe israelianul Melkamu Fetene și lituanianul Justas Petravicius. Aceasta va fi a doua olimpiadă pentru Victor Ciobanu, după evoluția la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a clasat pe locul 5.

Foarte aproape de obținerea biletului la Olimpiada de la Paris a fost și Alexandrin Guțu. Moldoveanul la fel a luptat în finala  turneului de calificare de la Baku, în categoria de 77 de kilograme, dar a pierdut la limită. Alexandrin a cedat în ultimile secunde, cu 8 la 10, în fața campionului mondial din 2022 și campionului european din 2023, turcul Burhan Akbudak.

Moldova va fi reprezentată la turneul de la Baku la lupte libere de: Maxim Saculțan, Vasile Diacon, Ivan Ichizli, Radu Lefter și Gheorghe Erhan, iar la luptele feminine vor concura Mariana Drăguțan și Mariana Cherdivară-Eșanu.