Magistratul Oleg Melniciuc, condamnat pentru îmbogățire ilicită, a câștigat 500 de mii de lei prejudicii7Foto© n4.md

Magistratul Oleg Melniciuc, condamnat pentru îmbogățire ilicită, a câștigat 500 de mii de lei prejudicii

, 13 știri, 10 vizualizări

Statul, prin intermediul Ministerului Justiției, îi va achita 500 de mii de lei lui Oleg Melniciuc, singurul magistrat condamnat de prima instanță pentru îmbogățire ilicită. Judecătorul, cunoscut și pentru faptul că i-a numit pe jurnaliști „răpănoși”, a cerut repararea prejudiciului „cauzat prin acțiunile ilicite ale organelor de cercetare penală și de anchetă preliminară, ale procuraturii și ale instanțelor judecătorești”. Decizia a fost pronunțată luni, 9 octombrie, de magistarata Georgeta Grozav, iar examinarea cauzei a durat cinci luni, transmite anticorupție.md.

Oleg Melniciuc este condamnat, în prima instanță, la 7 ani cu executare pentru îmbogățire ilicită. Sentința de condamnare a lui Melniciuc a fost pronunțată de Judecătoria Anenii Noi, oficiul Varnița, la 3 septembrie 2021, la patru ani după ce a fost pornit dosarul pentru îmbogățire ilicită.

Așa cum sentința nu este definitivă, magistratul își poate exercita în continuare mandatul. Pedeapsa va fi pusă în aplicare doar în cazul în care Curtea de Apel Chișinău va menține hotărârea primei instanțe.