MAI a fost obligat sa radieze din Registrul de Stat datele personale obținute de la structurile neconstituționale din Tiraspol3Foto© unimedia.info

MAI a fost obligat sa radieze din Registrul de Stat datele personale obținute de la structurile neconstituționale din Tiraspol

, 8 știri, 23 vizualizări

Asociația „Promo-Lex” informează că, la 20 mai 2020, Curtea Supremă de Justiție a decis în mod irevocabil menținerea în vigoare a deciziei Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) din 16 noiembrie 2018, prin care MAI a fost obligat să distrugă informațiile obținute de la structurile de facto din regiunea transnistreană în perioada anilor 1991 – 2005 și care sunt în continuare stocate în Registrul de Stat.

Anterior, la 16 noiembrie 2018, CNPDCP a adoptat 2 decizii, în privința a 2 beneficiari ai Asociației Promo-LEX, în care a constatat ilegalitatea stocării și păstrării de către Ministerul Afacerilor Interne a informațiilor parvenite de la structurile de facto din regiunea transnistreană. CNPDCP a constatat că autoritățile constituționale, în speță Ministerul Afacerilor Interne, nu poate garanta și/sau legitima temeinicia și veridicitatea acestor informații. Ca urmare, Ministerul Afacerilor Interne a fost obligat să distrugă aceste informații.

În urma unui proces care a durat mai bine de 2 ani, Curtea Supremă de Justiție a dispus irevocabil că decizia CNPDCP din 16 noiembrie 2018 este una legală. Astfel, a intrat în vigoare obligația MAI de a distruge informațiile parvenite de la structurile din stânga Nistrului.