Mai multe categorii de persoane din grupuri social-vulnerabile ar putea beneficia de asistență juridică calificată3Foto© zdg.md

Mai multe categorii de persoane din grupuri social-vulnerabile ar putea beneficia de asistență juridică calificată

, 5 știri, 30 vizualizări

Persoanele cu dizabilitate severă sau accentuată și persoanele ale căror venit este mai mic decât salariul minim lunar stabilit de Guvern ar putea beneficia de asistență juridică calificată. În acest sens, Executivul a avizat joi, 29 septembrie, inițiativa legislativă care propune modificarea Legii cu privire la asistența juridică garantată de stat.

Potrivit Guvernului, proiectul are drept scop „fortificarea sistemului de asistență juridică garantată de stat, în vederea asigurării efective a dreptului la apărare”.

„Mai exact, prin proiect se propune includerea la categoriile de persoane cărora li se acordă asistență juridică calificată, indiferent de nivelul veniturilor, a persoanelor cu dizabilitate severă sau accentuată, dar și a persoanelor cu venit mai mic decât salariul minim lunar stabilit de Guvern, care în prezent este de 3 500 de lei. Astfel, va fi asigurat dreptul la apărare al persoanelor din categorii social-vulnerabile”, a declarat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de Guvern.