Mai mulți bani de la UE pentru Republica Moldova6Foto© adevarul.ro

Mai mulți bani de la UE pentru Republica Moldova

, 6 știri, 11 vizualizări

Uniunea Europeană va spori asistența macro-financiară pentru Republica Moldova până la 295 de milioane euro. Declarația a fost făcută astăzi, la Chișinău, de către prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen. Republica Moldova este un partener și un prieten important al Danemarcei, a declarat șefa Guvernului de la Copenhaga în cadrul unui briefing alături de președintele Maia Sandu.

Șefa guvernului danez a remarcat că, în pofida dificultăților pe care le-a întâmpinat în ultima perioadă, Republica Moldova și-a deschis brațele pentru refugiații ucraineni. Astfel, Mette Frederiksen a reiterat angajamentul Danemarcei pe termen lung pentru Republica Moldova, inclusiv prin sprijinirea tranziției la energia verde și în alte sectoare de cooperare durabilă. Prim-ministrul Danemarcei a atras atenția că este vorba de susținerea bilaterală între Copenhaga și Chișinău, dar și în cadrul Uniunii Europene.

METTE FREDERIKSEN prim-ministrul Danemarcei: "Am vizitat Ucraina și am văzut cu ochii proprii distrugerile teribile, care au fost cauzate de războiul ilegal și de atacurile brutale ale Rusiei asupra infrastructurii civile, ceea ce afectează evident și țara dumneavoastră. Consecințele asupra prețurilor la gaz și electricitate reprezintă o mare provocare pentru dumneavoastră, dar și pentru noi toți. Noi, în cadrul Uniunii Europene, lucrăm mult pentru a ușura această povară și suntem determinați să sporim asistența macro-financiară la suma de 295 de milioane de euro."