Maia Sandu a discutat cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, despre relațiile moldo-elvețiene8Foto© deschide.md

Maia Sandu a discutat cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, despre relațiile moldo-elvețiene

, 11 știri, 4 vizualizări

Maia Sandu s-a întâlnit la Geneva cu fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab, cu care a discutat despre agenda de dezvoltare a R. Moldova și criza energetică. Președinta Maia Sandu a subliniat că autoritățile sunt angajate într-un amplu proces de reforme pentru a curăța justiția, a îmbunătăți legislația și a asigura un mediu de afaceri prietenos. Printre domeniile prioritare se numără sectorul energetic, inclusiv energia regenerabilă, IT și agricultură.

Maia Sandu a avut o discuție și cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, despre cooperarea bilaterală și despre situația complicată din regiune. Șefa statului a salutat dinamismul cu care au avansat negocierile pe marginea Acordului de Comerț Liber cu EFTA, acord ce va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Îndemn partenerii de dezvoltare să sprijine în continuare statele care urmează un parcurs democratic
Maia Sandu,
Maia Sandu la Geneva: „Îndemn partenerii de dezvoltare să sprijine în…