Maia Sandu a fost invitată să țină un discurs la Parlamentul European, în contextul politic tensionat din vecinătatea estică4Foto© agora.md

Maia Sandu a fost invitată să țină un discurs la Parlamentul European, în contextul politic tensionat din vecinătatea estică

, 6 știri, 6 vizualizări

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, și cu vicepreședinta grupului, Rasa Jukneviciene, i-au transmis la începutul săptămânii o scrisoare președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, în care i-a propus să o invite pe președinta R. Moldova, Maia Sandu, să se adreseze plenului Parlamentului European în contextul politic tensionat din vecinătatea estică.

„Am spus în scrisoare că, în contextul politic tensionat din Vecinătatea estică, există o țară în regiune unde sunt evoluții pozitive, iar aceea este Republica Moldova. Am spus că există acum la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care a demonstrat în ultimele luni că vrea și poate să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă. O majoritate care dorește apropierea de Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarului Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan, prin invitarea președintei Maiei Sandu în plenul Parlamentului European, se transmite „un mesaj clar de sprijinire a eforturilor de reformă de la Chișinău și de apropiere dintre Uniunea Europeană și R. Moldova”.