Maia Sandu a primit un raspuns de la Procuratura Anticoruptie, privind denuntul penal pe care l-a depus pe numele lui Vlad Plahotniuc7Foto© agora.md

Maia Sandu a primit un raspuns de la Procuratura Anticoruptie, privind denuntul penal pe care l-a depus pe numele lui Vlad Plahotniuc

, 10 știri, 8 vizualizări

„După două luni, Procuratura Generală a decis că Plahotniuc nu poate fi și nu va fi cercetat pentru spălare de bani și fals în declarații cu privire la averile din străinătate. Ce surpriză”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu a depus miercuri, 3 octombrie, o sesizare la Procuratura Generală prin care cere începerea urmării penale pe numele liderului PDM, Vlad Plahotniuc, pentru fals în declarații, ca urmare a unei investigații jurnalistice.

Jurnaliștii de la RISE Moldova au realizat o investigație despre vilele de lux ale liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Aceștia scriu că politicianul a avut grijă să-și ascundă proprietățile de peste hotare în spatele unor firme paravan și persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al acestuia numără mai multe proprietăți exclusiviste care n-au figurat niciodată în declarațiile lui de avere.