Maia Sandu, de ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor: „Nu exista nicio scuza pentru violenta fata de femei”2Foto© zdg.md

Maia Sandu, de ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei asupra Femeilor: „Nu exista nicio scuza pentru violenta fata de femei”

, 5 știri, 14 vizualizări

„Nu exista nicio scuza pentru violenta fata de femei. Nu exista nicio scuza pentru violenta, in general. In fiecare an, pe 25 noiembrie, vorbim despre o problema care afecteaza femeile din lumea intreaga. Republica Moldova nu este o exceptie. Anual, circa 40 de femei isi pierd viata din cauza violentei, iar multe alte femei sufera tot felul de abuzuri”,  a scris sefa statului pe pagina sa de Facebook.

Totodata, Maia Sandu a mai precizat ca acum doi ani, tara noastra a ratificat Conventia de la Istanbul, pentru a proteja viata si demnitatea fetelor si femeilor.

„Au fost create centre de sustinere si, in curand, va functiona o institutie care va coordona si monitoriza activitatile institutiilor publice de combatere a violentei. Insa pentru combaterea violentei impotriva femeilor e necesara implicarea intregii societati”,  a mai transmis presedintele.