Maia Sandu, în fața deputaților: Lupta pentru funcția de procuror general e ultima redută, este linia roșie4Foto1Video© tv8.md

Maia Sandu, în fața deputaților: Lupta pentru funcția de procuror general e ultima redută, este linia roșie

, 6 știri, 31 vizualizări

Prim-ministra Maia Sandu a susținut un discurs azi, în fața deputaților din Parlament, în care și-a argumentat poziția vizavi de proiectul de modificare a Legii procuraturii. Premierul le-a spus și deputaților că își va asuma răspunderea politică pentru procesul de identificare a candidaților la funcția de procuror general, argumentând că aceasta este cea mai bună soluție, în opinia ei și a Cabinetului de Miniștri, pentru ca viitorul procuror general să fie unul integru.

„Cu cinci luni în urmă, ne-am adunat în această sală. Am făcut împreună un lucru care atunci părea imposibil. Majoritatea parlamentară, formată pe 8 iunie, a fost creată cu obiectivul de a elibera țara din captivitate, de a elibera justiția, mass-media și instituțiile statului.

Asta am promis oamenilor atunci când am mers în campanie în sute de sate și zeci de orașe ale Moldovei. Pentru asta am acceptat guvernarea în condiții extrem de grele. Curățarea justiției a fost și rămâne scopul numărul 1 al activității noastre.