Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii5Foto© publika.md

Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii

, 7 știri, 21 vizualizări

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere ieri cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte referitoare la evoluțiile de securitate din țară și din regiune, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și relațiile bilaterale moldo-americane.

Șefa statului a mulțumit Statelor Unite pentru relația strânsă de colaborare dintre țările noastre, pentru proiectele de modernizare a Republicii Moldova realizate cu sprijin american și pentru susținerea proceselor democratice. La fel, președinta a mulțumit pentru sprijinul suplimentar anunțat de SUA în contextul războiului din Ucraina, deja recepționat la Chișinău.

Membrii Congresului SUA și-au exprimat aprecierea pentru reacția autorităților și pentru implicarea cetățenilor moldoveni în criza refugiaților din Ucraina. Ei au dat asigurări că SUA vor fi alături de Moldova în atenuarea consecințelor războiului, în recuperarea economică și în asigurarea securității energetice și au salutat reformele pornite de echipa de guvernare accentuând importanța curățării justiției și a luptei împotriva corupției.