Majoritatea locuitorilor Angliei vor reintra sub restricții severe chiar și după încheierea lockdown-ului2Foto© deschide.md

Majoritatea locuitorilor Angliei vor reintra sub restricții severe chiar și după încheierea lockdown-ului

, 6 știri, 24 vizualizări

Majoritatea locuitorilor Angliei vor reintra sub restricții severe chiar și după încheierea carantinei generalizate instituite până la 2 decembrie pentru a limita transmiterea accentuată a coronavirusului. Guvernul de la Londra a anunțat că strategia după ieșirea din lockdown va fi de a impune restricții locale, în funcție de rata de incidență, cu un sistem de trei niveluri de risc. Măsura carantinei generalizate (lockdown) a fost impusă doar pentru Anglia, nu și pentru celelalte provincii ale Regatului Unit - Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, transmite digi24.ro.

„Măsura carantinei generalizate a permis inversarea cu succes a curbei epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări și de spitalizări. Înțeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea amenințării cu care ne confruntăm”, a declarat ministrul sănătății britanic.

Peste tot în Anglia, magazinele cu produse neesențiale vor putea începe să funcționeze din nou, iar școlile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile. Însă, în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol și Leeds, puburile și restaurantele rămân închise, cu excepția comenzilor de mâncare la pachet și a livrărilor la domiciliu. Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât și în spații deschise, exceptând parcurile, conform Agerpres.