Majoritatea muniției aflate în depozitul de la Cobasna va fi distrusă la fața locului3Foto© deschide.md

Majoritatea muniției aflate în depozitul de la Cobasna va fi distrusă la fața locului

, 8 știri, 2 vizualizări

Șeful misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională MOLDPRES că majoritatea muniției aflate în depozitul de la Cobasna va fi distrusă la fața locului.

„Discuțiile referitoare la munițiile aflate la Cobasna vorbesc despre distrugerea pe loc a acestora, din cauza că majoritatea lor nu se află într-o stare sigură pentru a fi transportată în Federația Rusă. Este muniție veche și nu putem exclude apariția unor pericole dacă aceasta ar fi deplasată", a spus Neukirch.

Potrivit lui, în anii 2002-2003, OSCE a facilitat retragerea în Federația Rusă a peste 20 mii de tone de muniție și armament din depozitul de la Cobasna. "Au mai rămas 20 mii de tone de muniție. În 2002-2003, OSCE a facilitat aducerea unor utilități de distrugere a muniției netransportabile, utilități care nu au fost folosite și au fost retrase. Putem aplica acum această metodă pentru distrugerea muniției netransportabile", a spus oficialul internațional.