Mama fostului președinte, Igor Dodon, citată la procuratura12Foto© deschide.md

Mama fostului președinte, Igor Dodon, citată la procuratura

, 18 știri, 30 vizualizări

Totodată, pe 27 iulie curent a fost citată la Procuratura Anticorupție pentru „a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Îmbogățire ilicită este una din acuzațiile procurorilor la adresa fostului președinte al țării, socialistul Igor Dodon, alături de alte trei capete: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de Patrie.

Anterior, Procuratura Generală anunța că, „în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 euro și 1000,00 dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată. Suma de 17 005,00 euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat”.