Medicul lui Donald Trump spune că președintele nu mai este contagios3Foto© jurnal.md

Medicul lui Donald Trump spune că președintele nu mai este contagios

, 9 știri, 15 vizualizări

Medicul lui Donald Trump declară într-un comunicat emis sâmbătă că președintele american nu mai reprezintă „un ris de transmisie a virusului către alți oameni”. Deși nici Trump și nici Casa Albă nu au transmis oficial că președintele ar fi fost testat negativ, acesta plănuiește să revină la activitățile de campanie, relatează NYT, citat de digi24.ro.

Textul scris de dr. Sean Conley, medicul de la Casa Albă, menționează că informația a fost dată publicului cu permisiunea lui Trump. Comunicatul dă puține informații, însă, menținând „tradiția” secretomaniei din spatele îmbolnăvirii președintelui american de Covid-19.

Experții au pus de multe ori la îndoială adevărata gravitate a situației lui Donald Trump. Conform regulilor stabilite de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor american, persoanele care au suferit de o formă gravă de Covid-19 trebuie să rămână în izolare cel puțin 20 de zile. Pe de altă parte, în contextul în care nu există încă un test negativ, situația președintelui ar putea să se înrăutățească din nou.