Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii7Foto© deschide.md

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii

, 9 știri, 7 vizualizări

„În numele formațiunii politice a cărui lider sînt, dar și a numeroșilor noștri simpatizanți, aducem calde felicitări Președintelui SUA și poporului american cu ocazia celei de a 244-a aniversări a Zilei Independenței.

Valorile universale exprimate în Declarația de Independență constituie și în prezent pilonii construcției democratice și ai demnității unui popor care-și vrea independență politică. Cine ar putea astăzi să contrazică nobila idee despre drepturile inalienabile ale omului la Viață, Libertate și Fericire ? „Iar pentru a asigura aceste drepturi, Guvernele sînt instituite pentru oameni”. Acesta este și crezul Platformei DA, pentru care ne-am lansat într-o luptă politică ireversibilă și fără de compromisuri.

Spiritul rezistent al poporul american constituie pentru noi o confirmare a faptului că măreția unei națiuni nu este dată, dar este cîștigată. Și, după cum afirma președintele Franklin D. Roosevelt: "Această mare națiune va îndura multe și a îndurat multe, dar va renaște și va prospera.”