Mesajul Maiei Sandu la 12 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009: Lipsa dreptații doare, ne sta laț in jurul gatului2Foto© deschide.md

Mesajul Maiei Sandu la 12 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009: Lipsa dreptații doare, ne sta laț in jurul gatului

, 9 știri, 7 vizualizări

Președinta țării Maia Sandu a venit a venit cu un mesaj către cetățeni la 12 ani, de la tragicele evenimente desfășurate în centrul Capitalei în raza Pieței Marii Adunări Naționale, Parlament și Președinție, care s-au soldat cu sute de tineri maltratați, bătuți cu cruzime de către forțele de ordine, și chiar cu decese, pentru că au protestat față de rezultatul alegerilor, prin care PCRM câștigase scrutinul.

„Au trecut 12 ani din 7 aprilie 2009. În tot acest timp, oamenii au cerut să se facă lumină și dreptate în legătură cu evenimentele din acele zile. Lipsa dreptății și clarității doare, ne stă laț în jurul gâtului.

Nu au suportat niciun fel de consecințe nici judecătorii care au emis sentințe de condamnare a tinerilor, nici polițiștii care au bătut oamenii în „coridoarele morții”, nici șefii care au dat indicații și apoi au acoperit și protejat vinovații. Unii au rămas în sistem, achitați și chiar promovați în funcții. Alții s-au aciuat în funcții bine plătite în echipele noilor potentați ai vremii.